Zrkadlo do bytu patrí, ale pozor, kam ho zavesíte

Skontrolovať svoj výzor pred odchodom do práce, upraviť sa, ale aj presvetliť tmavú miestnosť. Pri ukladaní zrkadiel si však treba dať pozor a nevešať ich, kam nás napadne. Pozrite sa na to, kde zrkadlá patria a kde nie. Zrkadlá do našich bytov jednoznačne patria a zrejme len málokto si vie predstaviť, že by ich doma nemal.

Pozor na spálňu

Vidieť svoj odraz v polospánku a tme, to často vystraší aj dospelého, nie to ešte dieťa. Ak máte zlé sny, alebo sa v noci neočakávane zobudíte a prvé, čo zbadáte je zrkadlo a v ňom vaša tvár, môže to neraz skončiť výkrikom a panikou. Podľa odborníkov je dokonca v tomto stave možné  upadnúť do hypnotického spánku, veď pozeranie na lesklú plochu je jedna z metód vstupu do tohto hypnózy.  Takže si umiestnenie zrkadla v spálni dobre premyslite.

Rovnako to platí aj pri stavaných skriniach so zrkadlom rovno pred vašou posteľou. Ak potrebujete mať v spálni zrkadlo, skúste ho prilepiť na vnútornú stranu dvier od skrine či šatníka. Alebo ho uložte aspoň tak, aby odraz nebol to prvé, čo po zobudení uvidíte.

S predsieňou opatrne

Opatrný by ste mali byť aj pri vešaní či lepení zrkadla v chodbe a predsieni. Pred negatívnymi účinkami varujú odborníci na feng-šuei aj psychológovia. Učenie feng-šuej hovorí, že umiestniť zrkadlo priamo oproti vchodovým dverám sa naopláca. Cez ne totiž vchádza do domu základné množstvo pozitívnej energie, ktorá je užitočná pre obyvateľov domu. Takto umiestnené zrkadlo ju potom okamžite odráža späť.

Psychológovia skôr varujú pred podobným efektom, ako pri umiestnení zrkadla v spálni. Ak otvoríte dvere do nerozsvietenej predsiene a v zrkadle sa hýbe človek, vyvoláva to úzkosť. Preto je dôležité vybrať pre zrkadlo také miesto, aby spĺňalo svoj efekt a “nestrašilo”.

Na zem nepatrí

Vyhnúť by ste sa mali netradičným rozhodnutiam, ako je zrkadlová dlážka alebo naopak – zrkadlový strop. Neustále sledovať vlastné kroky alebo, ešte horšie, vidieť sa hore-nohami, to v krajných prípadoch spôsobuje závrate a migrény. Ak však plánujete zrkadlom pokryť väčšiu plochu, odporúčajú sa miesta oproti oknám. To váš byt rozsvetlí a odrazí svetlo aj do kútov, ktoré predtým ostávali zahalené v tme.

Na výbere záleží

Samozrejme, vo veľkej miere záleží aj na tom, aký druh, rozmer a farbu rámu si vyberiete. Príliš veľké zrkadlá sa hodia na veľké prázdne plochy a rámy by nemali priťahovať pozornosť farbami, ktoré neladia so stenami a nábytkom.

V Albere máme pestrú ponuku najrozličnejších zrkadiel viacerých dodávateľov.

OTVÁRACIE HODINY
počas veľkonočných sviatkov


Vážení zákazníci,
v termíne 29.3. – 1.4. 2024 počas sviatkov budeme mať ZATVORENÉ.

Tešíme sa na vás opäť 2.4. 2024.

Objednávky cez e-shop budeme spracovávať po sviatkoch.

Želáme vám krásnu Veľkú noc.