ROMANTICKÝ VIDIECKY ŠTÝL V MESTE

Trocha nežný a trocha netradičný. Vidiecky štýl bývania si jednoducho musíte zamilovať. Nech už preferujete akékoľvek farby a dekorácie, vidiecky štýl vás môže očariť v rôznych podobách. V slovenskej, anglickej, škandinávskej, americkej, francúzskej, talianskej či španielskej… Každá si vás získa svojou osobitosťou.

DREVO NEMÔŽE CHÝBAŤ

Vidiek bez dreva a rozprávkových doplnkov by zrejme nebol dostatočne autentický. Borovicové masívne drevo v bielej farbe je obľúbenou kombináciou nábytku do obývacích izieb i kuchýň. Oblejšie tvary a guľaté úchytky pridávajú tomuto nábytku na elegancii, opracované detaily a kvalitný materiál zasa na kvalite. Ak venujete dostatočnú pozornosť aj kvetom a sviečkam, izba bude pôsobiť útulne. Nepreháňajte to však s divokými kombináciami farieb a siahnite skôr po prírodných odtieňoch, ktoré prinesú do bytu trocha sofistikovanosti a vidieckeho prostredia.

VIDIECKY ŠTÝL JE JEDNODUCHO SVETOVÝ

Možno ste si niekedy všimli, že vidiecky štýl môže mať rôzne prvky cez romantické, chladné, výrazne zdobené, ale aj jednoduché. V každej krajine sa tento štýl vyformoval do inej podoby na základe kultúr a tradícii. V temperamentnom Španielsku či Taliansku sa nezaobíde bez pestrých farieb doplnkov, obrazov a maľovaného prestierania. Nábytok je naopak obľúbený najmä v prírodných farbách a drevenom prevedení. Pokojne môžete byť kreatívni a skúsiť kombinovať starodávne kúsky s novšími. Nádych umenia musí byť citeľný v každom talianskom a španielskom domčeku.

V chladnejšom Anglicku a Škandinávii sa kladie dôraz o čosi viac na funkčnosť a strohosť. Tradičné domy poľnohospodárov a farmárov sa odzrkadlili aj na dnešnom modernom vidieckom štýle bývania. Pôsobí veľmi čisto a dôležité sú najmä detaily. Obľúbeným prvkom na dekorovanie sú závesy, deky, strohé doplnky v chladných farbách a kockované vankúše. Za úplný opak môžeme považovať provensálsky štýl bývania. Provensálsky vidiecky štýl je len ťažko možné si predstaviť bez vône levandúl, nežnej fialovej farby a francúzskej elegancie. Obľúbené sú tiež tapety s romantickými motívmi. Americký vidiecky štýl bývania naopak kladie dôraz na funkčnosť a praktické rozmiestnenie nábytku. Vychádza z tradičného vybavenia starých farmárskych usadlostí.

VŠADE DOBRE, DOMA NAJLEPŠIE

Vidiecke bývanie môžete priniesť do celého bytu. Obývačky, spálnekuchyne odeté do vidieckeho štýlu bývania očaria celú rodinu. Pôsobia príjemne a sú u nás stále veľmi atypické. Ak sa rozhodnete pre vidiecky štýl bývania, radi vám v Albero poradíme, ako ušiť nábytok na mieru vášmu bytu. Aj keď sa môže zdať vidiecky štýl bývania vhodný do väčších domov, dokážete ho navrhnúť aj do menšieho priestoru v bytovke.