Práca z domu naberá na popularite – čo nesmie chýbať v modernej pracovni?

Jedným z najčastejších a zároveň najžiadanejších pracovných benefitov sa stáva home-office. Najmä mladí ľudia od práce vyžadujú flexibilitu a príjemné, neformálne prostredie, ktoré ponúka práve vlastná pracovňa. Navyše, ráno si namiesto cestovania môžete pospať!

Globálna štúdia z roku 2018 ukázala, že až 70 % ľudí pracuje na diaľku aspoň raz do týždňa. Home-office však nie je pre každého. Prostredie ako kancelária, kde pracuje naraz viacero ľudí, pôsobí motivujúco. Človek s pravidelným home-officom potrebuje silnú sebadisciplínu, k čomu mu môže výrazne dopomôcť aj zariadenie miestnosti, v ktorej pracuje. Pokiaľ chcete zvýšiť efektivitu, čo by ani vo vašej pracovni nemalo chýbať?

Veľký pracovný stôl je základ

Doska stola by mala byť dostatočne priestranná, aby ste mali všetky pomôcky na jednom mieste a pritom hneď poruke. Ideálny stôl by mal byť polohovateľný, aby ste si mohli výšku prispôsobiť podľa aktuálnej potreby.

Pohodlie nielen pre váš chrbát

Sedavé zamestnanie, akým každý home-office rozhodne je, máva veľký vplyv na chrbát aj kríže. Výber kvalitnej stoličky by ste preto rozhodne nemali podceňovať. Optimálne rozmery stoličky sa riadia jednoduchými pravidlami:

  • pri sedení majte z každej strany aspoň malý priestor,
  • výška sedadla by mala byť o kúsok menšia ako rozpätie medzi chodidlom a kolenom,
  • chrbtica by mala byť neustále v optimálnom esovitom tvare,
  • čalúnenie vám zabezpečí komfortné sedenie.

Na vhodných farbách záleží

Farby veľmi ovplyvňujú ľudskú psychiku, a preto treba dobre zvážiť, akú farebnú kombináciu použijete vo svojej pracovni.

Teplé farby, ako červená, žltá a oranžová, sa používajú na nabudenie, dodávajú energiu do práce. Naopak, studené zelené a modré odtiene prispievajú k lepšej koncentrácii a upokojujú. Neutrálne farby (biela, sivá, čierna) sú vhodné do akejkoľvek kombinácie, nepôsobia rušivo.

OTVÁRACIE HODINY
počas veľkonočných sviatkov


Vážení zákazníci,
v termíne 29.3. – 1.4. 2024 počas sviatkov budeme mať ZATVORENÉ.

Tešíme sa na vás opäť 2.4. 2024.

Objednávky cez e-shop budeme spracovávať po sviatkoch.

Želáme vám krásnu Veľkú noc.