Interiér v štýle retro

Retro štýl sa dnes opäť stáva súčasťou moderných interiérov. Nejde tu však len o nostalgiu za minulosťou, ale retro kúsky v domácnosti sú naozaj výbornou voľbou. Čo je dôvodom ich návratu? Predovšetkým jednoduché tvary, kvalitný materiál, farby, funkčnosť a vkusnosť. Inšpirujte sa starými fotografiami z čias detstva a podľahnite tomuto trendu aj vy! My vám prinášame zopár tipov, ako na to.

Retro interiér od základu

Prvé, čo nás upúta v interiéri, ktorý je zariadený v štýle retro, sú najmä podlahy a tapety. Typickou črtou je linoleum, šachovnicová dlažba či vlysové parkety. Tapety s kvetovanými vzormi a geometrickými tvarmi na jednej zo stien sú rovnako príznačné pre tento štýl. Jeden aj druhý prvok dodávajú retro interiéru ten správny šmrnc.

Nábytok v štýle retro

Ak sa chystáte svoju domácnosť zariadiť v retro, nezabúdajte, že tomuto štýlu bývania pristane cit pre detail. Každý jeden kus nábytku bude sám osebe ústredným bodom miestnosti.

Do obývačky by ste mali zvoliť širokú sedačku s oblým tvarom a obložiť ju množstvom vankúšov s retro motívmi. Taktiež si obývaciu izbu môžete ozvláštniť aj retro kreslom. Výraznými a žiaducimi sú bytové doplnky ako lampy, obrazy alebo aj zrkadlá.

Do kuchyne sa priam pýtajú retro stoličky. Na výslní sú ikonické kúsky od svetových dizajnérov ako napríklad Michaela Thoneta, ktorý priniesol na trh stoličky „tonetky“, ktoré pozná určite každý milovník retro štýlu. Ak však viac inklinujete k chrómu, môžete siahnuť po chrómovaných barových stoličkách.

Dnes už máte v obchodoch na výber aj množstvo retro chladničiek v rôznych farebných kombináciách. Takúto chladničku určite neprehliadne žiadna z vašich návštev. Okrem tohto spotrebiča nájdete v obchodoch aj iné ako sporák, práčku či gramofóny, ktoré dodajú vášmu retro interiéru tú správnu atmosféru.

Doplnky v štýle retro, prečo nie?

Na ozvláštnenie alebo skrášlenie svojho retro interiéru môžete použiť plagáty či staré platne. Z plagátov si môžete vybrať napríklad motívy Andyho Warhola či obľúbenej skupiny z dávnejších čias.

Zariadiť retro interiér môže byť orieškom aj napriek tomu, že na trhu nájdete množstvo vhodných kúskov. Pri tomto štýle zariaďovania je dôležité mať cit, aby ste do domu či bytu „nenapchali“ príliš veľa zbytočností. Krása retro nábytku a doplnkov vyznieva práve vtedy, ak ich kombinujete vkusne.

Ak si však neviete rady, u nás v Albero nábytok vám s výberom nábytku radi poradíme.

OTVÁRACIE HODINY
počas veľkonočných sviatkov


Vážení zákazníci,
v termíne 29.3. – 1.4. 2024 počas sviatkov budeme mať ZATVORENÉ.

Tešíme sa na vás opäť 2.4. 2024.

Objednávky cez e-shop budeme spracovávať po sviatkoch.

Želáme vám krásnu Veľkú noc.