Hojdacie kreslo ako dominanta obývačky

S hojdaním sa spája pocit radosti a relaxu. Aj to je hlavný dôvod prečo je dobré zadovážiť si domov hojdacie kreslo.

Ako vzniklo hojdacie kreslo

Vznik tohto kusu nábytku zatiaľ zostáva neodhalený. Jedna z verzií hovorí, že hojdacie kreslo vzniklo v Severnej Amerike na začiatku 18. storočia a slúžilo iba na používanie v záhrade. O dvadsať rokov neskôr ho doviezli do Anglicka, čo doštartovalo jeho popularitu aj v ostatných krajinách sveta. Miloval ho dokonca aj americký prezident John F. Kennedy.

Ako umiestniť kreslo do interiéru

Podľa feng shui by každé sedenie, gauč, či kreslo malo smerovať do stredu obývačky, a to platí aj o hojdacom kresle. Potrebné je vyčleniť si dostatok priestoru a v blízkosti nie je vhodné mať umiestnené stojace zrkadlá alebo sklenené vitríny. Ak však nemáte dostatok miesta, môžete ho situovať aj v detskej izbe, spálni, či na terase.

Moderný nábytok

Používanie hojdacieho kresla nie je out ani v dnešnej modernej dobe. Práve naopak. Získava na modernosti a štýle, nehovoriac o posúvaní hraníc jeho funkcií. Dokonca už dostalo aj mladšiu sestru v podobe hojdacej stoličky. Vybrať svojho favorita si môžete aj u nás v Albero nábytok, kde si môžete vybrať nielen z rôznych variant čalúnenia v koži alebo v látke s Aqua Clean technológiou, ktorá zabezpečí dlhšiu životnosť, ale aj podnož v  lesklom alebo matnom prevedení.