Drevo v interiéri

Už dávno neplatí, že drevo patrí len do lesa. Vo svete interiérového dizajnu a v stavebníctve je využívaným materiálom už od nepamäti. Dnes ho nájdeme takmer v každej domácnosti. Jeho zaujímavá štruktúra a teplé farby vnesú príjemnú atmosféru do akéhokoľvek interiéru.

1. Materiál budúcnosti

Je hneď niekoľko možností, ako zapracovať drevo do interiéru. Môžu to byť napríklad dvere, podlahy, skrine, postele, schody, drevo na stenách a na strope či drevené bytové doplnky. Najčastejšie však v domácnostiach nájdeme rôzny drevený nábytok, ktorý je univerzálnym a nadčasovým prvkom.

2. Aj drevený nábytok musí ladiť

V súčasnosti sa drevený nábytok teší veľkej obľube. Ak ste sa rozhodli, že podstatnú časť vášho interiéru bude tvoriť drevo, je  dôležité dbať na to, aby ste správne kombinovali materiály. Ak to preženiete, môže sa stať, že sa v interiéri vyskytne príliš veľa dreva, čo pôsobí rušivo. Drevené prvky by spolu mali ladiť, preto by ste si mali vyberať rovnaké druhy a odtiene dreva. Drevený nábytok dobre  vynikne aj v kombinácii s kovom alebo sklom.

Ak vo vašom interiéri prevláda dubové drevo, môžete zvoliť biele steny  a doplnky v čiernej farbe – napríklad svietidlá, obrazy či bytový textil. Ak má váš interiér skôr jednoliaty charakter, mali by ste staviť iba na jednu, maximálne dve doplnkové farby. Drevo sa znesie napríklad s obľúbenou sivou, mentolovou, modrou či staroružovou.

3. Správny výber postele je základom

Chystáte zmenu spálne a stále si nie ste istí, akú posteľ by ste si mali vybrať? Ak ste „drevo pozitív“, tak drevená posteľ bude pre vás to pravé. Sú kvalitné, vkusné a najdôležitejšie je to, že vydržia dlho. V Albero nábytok si môžete vybrať z rôznych farebných odtieňov, ktoré do vášho interiéru „sadnú ako uliate“.

4. Menej je niekedy viac

Ak celková zmena interiéru nie je nič pre vás, ale aj napriek tomu túžite mať drevený nábytok v domácnosti, môžete si zvoliť napríklad drevené jedálenské stoly či stoličky. Občas postačia aj drevené bytové doplnky, ktoré zútulnia priestor. Pretože aj malá zmena je zmena.