Ako si vybrať matrac do manželskej postele?

Prisaháte, že obaja spíte pokojným spánkom, no ráno sa zobúdzate unavení, s bolesťou chrbta a trocha mrzutí. Myslíte si, že je to vekom, náročným dňom v práci či ťažkým životom? Nie, nie, môže za to váš matrac!

Najlepší matrac na spanie

Poďme pekne po poriadku. Lamelový rošt a veľký manželský sendvičový matrac je to najhoršie, čo môže byť. To nie je náš výmysel, tu sa už o slovo hlási fyzika a matematika. Matrac musí na lamele dobre pružiť, no lamela vytvára na svojej 90 cm dĺžke oblúčik. Ak si to teda dobre spočítate, dva rošty, ktoré sú vedľa seba, majú dokopy 180 cm, čiže tu už vzniká naozaj poriadny nepohodlný oblúk. A to určite nechcete. Máme však pre vás riešenie – jedna posteľ, dva kvalitné matrace.

Tak ktorý?

Vedeli ste, že ženy potrebujú inú tvrdosť matraca ako muži? Obyčajne bývajú ženy útlejšie a ľahšie a práve preto potrebujú inú tvrdosť matraca. Je to podstatný parameter, na ktorý by ste mali prihliadať pri jeho kúpe.

Aj napriek tomu, že žijete spolu v jednej domácnosti a vzájomne sa poznáte, je dôležité dbať aj na hygienické opatrenia, ktoré dávajú zelenú práve dvom samostatným matracom v manželskej posteli.

Ak vám teraz prebehla hlavou myšlienka, ako dať na manželskú posteľ dva rozdielne matrace, neobávajte sa, dnešní výrobcovia si s tým hravo poradia. U nás v Albero nábytku

upravíme výšku jedného alebo druhého matraca tak, aby boli rovnako vysoké a aby sme zachovali ich tvrdosť a vlastnosti. Jednoducho vám vyrobíme matrac na mieru.

Matrac na mieru

Dnes už nie je výroba matraca či postele na mieru ničím výnimočným. Netreba však zabúdať na parametre, ktoré by mal váš matrac spĺňať. Určite by mal byť o 20 cm dlhší, ako je vaša výška, aby sa vám na ňom spalo „ako v bavlnke“. Je úplne jedno, či si dávate vyrobiť manželskú posteľ na mieru alebo ju kupujete v obchode s nábytkom, treba si pamätať, že vplyv na kvalitu spánku nemá to, ako posteľ vyzerá, ale ako sa na nej spí. Samozrejme, farba a dizajn postele sú tiež dôležité veci, ale treba myslieť predovšetkým na jej obsah, teda na matrace a rošty.

A posledná rada na záver: vždy je najlepšie kupovať všetky časti postele spolu, aby sa nestalo, že vám jedna z nich nesadne. My v Albero nábytku vám radi poradíme tak, aby lamely (dosky postele) boli kompatibilné s matracom a rovnako aj naopak.

OTVÁRACIE HODINY
počas veľkonočných sviatkov


Vážení zákazníci,
v termíne 29.3. – 1.4. 2024 počas sviatkov budeme mať ZATVORENÉ.

Tešíme sa na vás opäť 2.4. 2024.

Objednávky cez e-shop budeme spracovávať po sviatkoch.

Želáme vám krásnu Veľkú noc.