Aké sú základné pravidlá pri zariaďovaní interiéru?

Zariaďovanie domácnosti býva často poriadny oriešok. Niekomu to ide ľahšie, pre niekoho je to zas náročnejšie. Dôležité je chytiť veci za správny koniec. Preto sme si pre vás pripravili zopár základných pravidiel, ktoré vám pomôžu zhostiť sa tejto úlohy o čosi bezproblémovejšie. Tak poďme na to.

Nepárne čísla, rôzne tvary a výška

Doplnky, ktoré si vyberiete do interiéru, by ste mali aranžovať v nepárnom počte, pretože takto vyznejú omnoho viac. Samozrejme, ak máte doma nejaké dekorácie, ktoré sú v páre, nemusíte ich okamžite vyhadzovať. Ak ich umiestnite v inej izbe, určite si tam nájdu svoje uplatnenie.

Rôzna veľkosť a tvary sú tiež možnosť, ako nechať vaše doplnky ešte lepšie vyniknúť. Skúste na stenu umiestniť zopár rámikov s fotografiami rôznych tvarov a uvidíte, ako vaša izba ožije. Pri takejto dekorácii sa pristaví nejedna návšteva.

A čo ohniskové miesto?

Ohniskové miesto je tá časť v izbe, ktorá na seba púta pozornosť. Obyčajne to býva kozub či „fancy“ francúzske okná. Ak však niečo podobné v dome či byte nemáte, pokojne sa môže stať stredobodom pozornosti kus akéhokoľvek nábytku.

V prípade, že hovoríme o obývacej izbe, jej ohniskom môže byť pohodlná sedačka. Možno sa pýtate, prečo pohodlná, veď píšeme o niečom, čo má pútať pozornosť, je predsa jedno, či je to pohodlné. Ak vám teda napadla táto myšlienka, skúste ju okamžite vyhnať z hlavy. Každý predsa vie, že prvoradé je pohodlie, a bodka.

Dosť však bolo o obývačke, premiestnime sa do spálne. Čo by tak mohlo pútať pozornosť v tejto izbe? Predsa poriadna masívna posteľ s kvalitným matracom. Výber už necháme na vás, každému predsa vyhovuje iná dĺžka a veľkosť postele, ale aj iná tvrdosť matraca.

Naostatok sa pozrime do kuchyne. Ak práve neplánujete kupovať novú kuchynskú linku, určite postačí aj zaujímavý jedálenský stôl a k nemu dokonalé jedálenské stoličky.

Nespoliehajte sa na odhad

Určite všetci dobre poznáte pomocníka menom odhad. Priznajte sa, koľkokrát ste len tak odhadli veľkosť akéhokoľvek nábytku a po príchode domov ste zistili, že váš odhad, bohužiaľ, nebol správny. Ide o najväčšiu chybu pri zariaďovaní interiéru. Ak si všetko presne odmeriate, výsledok bude zaručene o 100 % lepší.

OTVÁRACIE HODINY
počas veľkonočných sviatkov


Vážení zákazníci,
v termíne 29.3. – 1.4. 2024 počas sviatkov budeme mať ZATVORENÉ.

Tešíme sa na vás opäť 2.4. 2024.

Objednávky cez e-shop budeme spracovávať po sviatkoch.

Želáme vám krásnu Veľkú noc.