Afrika u vás v obývačke? Nech sa páči!

Napadlo vám niekedy, že by ste sa pri výbere nábytku a bytových doplnkov mohli inšpirovať nespútanou Afrikou? Samozrejme, inšpirácia inými kultúrami nie je nič nové. Často si z dovoleniek prinášame domov kúsky, ktoré nám pripomínajú miesto, ktoré sme navštívili. My sme sa rozhodli priniesť vám tipy, ktoré vašu obývačku premenia na prírodnú oázu oddychu, či už ste niekedy africký kontinent navštívili, alebo nie.

Kožená sedačka je základ

Prírodné materiály sú to, čo obývačke v africkom štýle pristane. Kvalitné drevo, koža, kaučuk, ratan, bambus či bavlnené textílie by mali byť súčasťou takéhoto interiéru. Nemusíte sa strániť ani keramiky či kameňa, ktoré tiež odkazujú na africké prostredie. Platí tu však staré dobré pravidlo: niekedy je menej viac! Vaša moderná obývačka by mala dýchať, byť nespútaná a vzdušná ako Afrika.

Ak ste sa práve pustili do plánovania, ako zariadiť svoju obývačku, odporúčame zvoliť si koženú sedačku. Farbu, pravdaže, nechávame na vás, ale verte, že taká hnedá kožená sedačka zapadne naozaj do každého interiéru. To len pre prípad, že by sa vám Afrika o pár rokov zunovala.

Farebná paleta Afriky

Ak ste už niekedy na tomto kontinente boli, určite viete, že hýri rôznymi farbami, avšak predovšetkým žltou, červenou a všetkými odtieňmi hnedej. Pozitívna energia z týchto farieb priam srší. Vhodná do vašej súkromnej Afriky je aj biela a béžová. Experimentovať odporúčame najmä s bytovými doplnkami a dekoráciami, ako sú vankúše, sošky, prestierania, deky a pod.

Dekorácie s vôňou Afriky

Tí, ktorí Afriku zažili na vlastnej koži, máte vyhraté. Určite ste si odtiaľ doniesli niečo, čo pokojne zakomponujete do vášho interiéru v africkom štýle. No nezúfajte ani vy, ktorí ju poznáte len z filmových dokumentov. Niektoré doplnky sa dajú nájsť aj u nás v Albere. Síce nebudú dýchať originálnou vôňou Afriky, ale dotvoria dojem tohto štýlu. Zatiaľ vám môžeme ponúknuť cestovateľské kufre, mapu Afriky, sošky z kameňa, zdobené misy alebo koše s rôznymi vzormi.

Tipy navyše od nás z Albera:

  • Dekoratívne misky nemusíte položiť len na stôl, môžete si ich zavesiť aj na stenu.
  • Africké náhrdelníky nemusia zdobiť iba váš krk, taktiež ich môžete zavesiť na stenu.
  • Vyberte si obrazy, na ktorých budú africké motívy – divoká príroda, miestni ľudia či zvieratá.
  • Pri výbere koženej sedačky si treba dať pozor na napodobeniny kože, ktoré vám nezaručia taký komfort ako pravá kožená sedačka.