Aby ste sa v kancelárii cítili ako doma

Naozaj. Aj kancelárii sa môžete cítiť ako doma. A na to, aby sa tak stalo, nemusíte tráviť v práci víkendy, ani zaspávať s hlavou na klávesnici. Cítiť sa dobre, mať okolo seba nielen príjemných kolegov, ale aj tvorivé prostredie je totiž dôležité. V práci trávime väčšinou osem hodín z dňa, čo je dosť na to, aby sme mali potrebné pohodlie. Navyše, krčiť sa na rozheganej stoličke, či opierať sa o krivý stôl môže mať za následok aj problém s chrbticou.

Ako spraviť priestor okolo seba atraktívny? Samozrejme, vo veľkej miere ide o záležitosť vkusu. Sú však kúsky kancelárskeho nábytku, ktoré by vám nemali chýbať.

1. Fakt dobrý stôl

Hnedý, čierny, alebo biely, na farbe nezáleží. Najmä nech stojí pevne na mieste a pomestíte naň všetko potrebné. Pretože priestor je prvoradý. Tlačiť sa na malom stolíku s hromadou papierov všade naokolo môže negatívne ovplyvniť aj vaše výkony.

Ak pri vašom stole často sedia návštevy, pouvažujte nad klasickým “téčkom”. Takto to bude pohodlné nielen pre vás, ale aj pre spolusediacich. Téčko vytvoríte spojením dvoch stolov, alebo je možné zakúpiť ho aj v jednom kuse. V Albere máme v ponuke obe varianty.

2. Skrinka, na odkladanie maličkostí

Ak vaša kancelária nedisponuje veľkým priestorom, skúste si zohnať malú skrinku aspoň pod stôl. Aj z vlastnej skúsenosti tušíte, že drobností sa časom nazbiera naozaj dosť. Či už dôležitých papierov a zmlúv, alebo darčekov a praktických potrieb, ktoré treba mať neustále po ruke ako lieky  a kozmetika. Nič z toho totiž na pracovný stôl nepatrí.

Ideálnym nábytkom do kancelárie je skriňa, kde uložíte napríklad čajový servis aj knihy a učebnice. Okrem toho sa určite zíde na odkladanie šiat v zimnom období. Skrinku okrášlite kvetom, alebo fotografiami rodiny. A hneď sa budete cítiť útulnejšie!

3. Stolička priateľská k vašej chrbtici

O tom aký dôležitý je výber stoličky, sme snáď už všetci počuli. Sedieť osem hodín na jednej stoličke je ale naozaj náročné pre náš chrbát a to je potrebné aj niekoľkokrát zopakovať. Podľa čoho vybrať tú najlepšiu? Základom je individuálne nastavenie, polohovanie, a pomôžu rozličné tvary sedáku aj špeciálne operadlá na hlavu. Je to VAŠA stolička a preto VY sa na nej musíte cítiť dobre. Široký výber nájdete tu.

4. Niečo osobné

A nakoniec niečo menej praktické, ale dôležité ak sa chcete cítiť ako doma. Dajte do vašej kancelárie kus vašej osobnosti. Či už to bude obrazmi na stenu, poličkou s fotografiami z dovolenky, alebo hromadou fialiek na parapetnej doske.  To všetko dotvorí príjemný pocit z priestoru pre vás aj vaše návštevy. Samozrejme, ak kanceláriu zdieľate s kolegami, najprv sa s nimi poraďte a navrhnite tieto detaily na zútulnenie spoločne.