5 hlavných príčin, prečo vaša posteľ vŕzga

…a vaše nočné aktivity to nie sú. Ak si v posteli čo i len kýchnete a ona zaškrípe, niečo nie je v poriadku. Zistite čo:

Posteľ pod vami nemá čo vŕzgať. Jediné zvuky, ktoré sa z postele majú ozývať, sú tie vaše. Ak si v posteli čo i len kýchnete a ona zaškrípe, niečo nie je v poriadku. Zistite čo:
Matrac to veru nebude. Matrac nevŕzga. Zvuky postele spôsobuje trenie v jej spojoch, alebo materiál, ktorý sa nesprávne namáha. To sa stane vtedy, ak:

1. Podlaha pod posteľou nie je celkom rovná

Dlho, dlho nič, a naraz posteľ vŕzga. Mantáci, určite ju zle vyrobili! Kdeže, priatelia. Podlahe v spálni stačí miniatúrna odchýlka, aby bol škripot na svete.
Posteľ po zmontovaní nemusí ani „klopať“, ale keď ju potom zaťažíte, rám sa snaží prispôsobiť nerovnému tvaru podlahy, a rošty takisto. A je to.

2. Posteľ nie je správne zmontovaná

Neodborná montáž je pohroma. Čistá jedenásta rana Egyptská.
Ktoré časti k sebe priskrutkovať, to je jedna vec. Dotiahnuť spoje rovnako silno, to je už vec druhá. A to nehovoríme o nutnosti umiestniť medzi časti postele filcové vložky a vedieť ju správne rektifikovať.

Šetrite si energiu na lepšie veci. Dajte si to hebedo zmontovať.

3. Nesprávne materiály

Aby posteľ neškrípala, musí byť pevná.

Mäkký masív (smrek či borovica) sa poddá, a v spojoch sa rýchlejšie „vyjazdí“. S drevotrieskou nie je taký problém, ak je kvalitná, a prípadne ešte vysoko zahustená (vtedy sa vyrovná masívu – využíva ju napríklad Drevolux v posteliach Elko).

Vraví sa, že najlepšie je mať kovový rám postele. Ale chyba – aj ten má spoje. A filcové vložky v nich sa rýchlejšie opotrebujú.

4. Nevhodné súčiastky

Kvalitné kovanie, vhodné do materiálu, z ktorého posteľ je, je dôležité.
A materiály musia byť dostatočne hrubé. Je rozdiel, či máte posteľ s 10 alebo 38 milimetrovou bočnicou.

Tenké bočnice a lacné rošty pre mušie váhy sa pod vami môžu a budú prehýbať.
A hlasno kvíliť.

5. Niečo je zlomené

Aj to sa môže stať. Skontrolujte stredovú nohu, ktorá podopiera rošt, či je v správnej zvislej polohe, aby sa nepoškodila, keď ju zaťažíte. \

Možno ste vysávali pod posteľou a podarilo sa vám do nej drgnúť. Tiež vie prasknúť puzdro, ktoré drží v rošte lamelu, hlavne ak je lacnejšie, plastové. A ona potom narieka.

Všetko skontrolujte. A prejdite na kaučukové puzdrá.

Ako sa vyhnúť vŕzganiu postele?

Investujte. Šmejd neopravíte.

Jeden rozšafný nemecký párik sa v roku 2010 dostal až na súd, keď im počas jednej jedinej noci rachotila posteľ tak, že na políciu volali desiati susedia. Stojí vám to za tých pár peňazí? Nie.

A spánok je niekedy najlepší liek. Nedajte sa pri ňom rušiť vlastnou posteľou.