Sedenie v koži je príjemné po celý rok

Často sa stretávame s názorom, že v zime “koža chladí a v lete lepí!

Automaticky z vášho výberu vyradíte koženú sedačku, kožené kreslo či koženú taburetku. Pokúsime sa vám tento názor lepšie objasniť, aby ste sa v budúcnosti zbytočne nevzdávali pekných a kvalitných vecí.

Venujme sa koži ako prírodnému materiálu, nie syntetickej koženke alebo inej lacnej napodobenine koži.

Čo je to lacná napodobenina kože?

Všetky typy koženiek, ktoré imitujú kožu, či sú hladké alebo s povrchovou štruktúrou. Pôsobia elegantne, ale životnosť je zvyčajne kratšia. Ak na koženkový produkt pravidelne počas dňa svieti slnko, po čase dochádza k praskaniu a olupovaniu vrchnej časti. Nebudete spokojní ani s tepelnými vlastnosťami. Koženková sedačka či kreslo v zime chladí, preto si často na ňu dávate deky. Dochádza k treniu 2 materiálov a následnému znehodnocovaniu poťahu. Niekedy prehoz môže poťah zafarbiť, čo je viac ako nepríjemné.
V lete sa potíte, čím vzniká vlhko, ktoré napomáha k neskoršiemu olupovaniu povrchu. Ďalšia nevýhoda lacnejších prevedení.

Ako je to s prírodnou kožou?

Prírodná koža má jedinečnú vlastnosť, lebo sa dokáže prispôsobiť našej telesnej teplote, preto sedenie na nej je pohodlné a príjemné. Túto vlastnosť doteraz nikto neprekonal a nie je možné umelo vyrobiť podobný materiál.

V našej ponuke nájdete kožené sedacie súpravy, kreslá, taburetky, ktoré vás ohúria modernou eleganciou, nadčasovým prevedením. Môžu vás možno odradiť vyššou cenou oproti látkovým čalúneniam. Vyššia cena je daná práve prírodným materiálom, ktorý si vyžaduje špecifický postup pri jej spracovaní. Takisto práca s kožou si žiada určité zručnosti, postupy a nároky na čas.

Na druhej strane vás môžeme potešiť, lebo nie všetky kožené poťahy sú rovnako cenovo náročné. Záleží od úpravy základného materiálu. Čím viac sa koža upravuje (brúsenie jaziev, striekanie farbou, tmelenie, strojová úprava), tým je koža cenovo prijateľnejšia. Čím je menej spracovávaná, tým je kvalitnejšia a produkty z nich sú hodnotnejšie.

Ako skúšame kvalitu kože?

Kvalitu a príjemnosť kože neskúšame dlaňou, lebo tam nemáme taký cit, ktorý práve potrebujeme. Celý deň do rúk niečo chytáme, držíme, nie je to ono. Jemnosť materiálu skúšame opakom dlane. Tak zistíme najlepšie, či nám zvolený typ kože môže vyhovovať.

ZIMA

Prírodná koža v zime príjemne hreje. V prvých momentoch sa vám môže zdať chladná, ale len do chvíle, kým získa teplotu vášho tela. Len prírodná koža dokáže prijímať a izolovať teplotu ľudského tela. Nikdy teda nebude chladiť ani sa lepiť. S podobnými nepríjemnými vlastnosťami sa môžete stretnúť iba pri umelých napodobeninách kože.

LETO

V lete sa prirodzene viac potíte. Ak máte krátke oblečenie, tak sa “prilepíte” na koženú sedačku. V prípade látkových sedačiek a kresiel, pot vsiakne do tkaniny a nesedíte ”v mokrom”. Preto  si myslíte, že látkové prevedenie je lepšie, príjemnejšie ako kožené a neželaným pocitom sa vyhnete. Neželaným dlhodobým výsledkom však nie. Vsiaknutý pot do látkovej sedačky spoznáte podľa fľakov a máp na poťahu, takisto sa postupne vytvára “prostredie pre rôzne mikroorganizmy”.

Výhodou kožených sedačiek je, že pot do sedačky tak rýchlo nevsakuje a jednoducho ho zotriete. Je to hygienickejšie riešenie ako pri látkových.

Ak je tepla na vás priveľa, prestrite v najväčšej páľave na sedačku bavlnenú alebo ľanovú plachtu. Sedačke to neublíži, vám sa uľaví. Po zvyšok roka a najbližšie dekády vám bude verne slúžiť. A krásne vyzerať.

Pre koho sú určené naše kožené sedačky?

Pre vás, ktorí hľadáte niečo nadčasové, čo vám dlho vydrží. Patríte medzi ľudí, ktorí neradi menia často veci, lebo ste s nimi spokojní.

A práve pre vás sú vhodné sedačky z prírodnej kože, na ktorých je použitá semianilínová a anilínová koža od výrobcov Hukla, Musterring, Candy/Kler.

Sedačky, pohovky a kreslá s výberom anilínovej kože sú “šité” pre fajnšmekrov. U materiálu bol zachovaný život zvieraťa, nebola upravená povrchová časť, koža dýcha. Keď vojdete do priestoru, je prevoňaný kožou. Ide skôr o chlapskú doménu napríklad motorkárske kluby.

Pre domácnosti a bežné sedenie ponúkame výrobky zo semianilínovej kože, ktorá má vynikajúce tepelno-izolačné vlastnosti, je odolnejšia voči škrabancom a fľakom.

Spýtajte sa našich predajcov, ktorí sú odborne vyškolení na sedacie súpravy a radi vám poradia.

Zavolajte: 0911 586 655        Napíšte: [email protected]

Plusy prírodnej kože

  • jedinečný materiál s obľúbenými vlastnosťami
  • pocit luxusu a elegancie
  • vhodná pre alergikov, pretože nechytá prach, roztoče, chlpy od zvierat
  • prírodný materiál – prirodzené žilky, ryhy, záhyby
  • typická vôňa prírodnej kože
  • pri správnej starostlivosti dlhá trvácnosť
  • stálosť farby
  • ľahká údržba – vyliaty nápoj, pot, fľaky od špinavých rúk ľahko pretriete vlhkou handrou a necháte vysušiť
  • poddajný prispôsobivý materiál, ktorý je pružný vo švoch
  • nadčasová klasika, ktorá nevychádza z módy. Kožené produkty sú stále žiadané

Ak nájdete v letáku, ktorý dostávate do schránky pekné kožené sedačky za super nízke ceny, tak si dovolíme tvrdiť, že to nie je koža.

Príďte k nám. Príďte si pohladiť našu kožu ?