Prázdne police sú strašiakom knihomoľov

Videli ste to v telke. Keď hlavný hrdina potreboval relax, sadol si do pohodlného kresla v miestnosti priam obloženej knihami. Ale realitu nemôžete vyskladať ako kulisy v hollywoodskom filme.

Za nesmrteľnou charizmou knižníc sa skrýva veľa roboty a problémov, ktoré treba odhaliť v pravej chvíli. Pozrime sa na tie najčastejšie.

Kníh je príliš málo

Ak chcete dodať vašej obývačke eleganciu tradičnou knižnicou, mali by ste sa v prvom rade zamyslieť nad tým, či je kníh naozaj dosť. So sériou 50 Odtieňov sivej a troma odbornými titulmi, ktoré ste vlastne nikdy nečítali žiadaný efekt nedosiahnete.

Existujú však spôsoby ako vytvoriť štýlovú knižnicu aj bez toho, aby ste po výplate nabehli do antikvariátu a tituly bezhlavo kupovali na kilá.

Pomôžu napríklad zatvorené skrinky zabudované priamo v knižnici. Do nich vložíte čokoľvek a miesta na knihy bude menej. Ďalším trikom je pomedzi knihy vložiť rámy s fotografiami, alebo spomienkové predmety. Takto bude pôsobiť zaplneno a pritom “neprepchato”. Jedným z riešení je netradičný tvar knižnice, ktorého účelom je pôsobiť minimalisticky a minimum kníh mu teda vôbec neuškodí.

Kníh je príliš veľa

Pri tvorení knižnice môže nastať aj úplne opačný problém, kníh je až príliš veľa. Ak by ste ich všetky zmestili do obývačky, vyzeralo by to tam ako vo verejnej knižnici. A to nechcete.

Ale nezabúdajte na to, že knižnica nemusí byť len obyčajný nudný policový systém opretý o stenu. V prvom rade je potrebné vybrať si vhodný materiál a tvar. Mal by to byť kus pekného nábytku, ktorý je základom elegancie vašej obývačky. Knihy sú v tom prípade len štýlovým doplnkom a nie hlavným bodom miestnosti.

Okrem toho, miesto pre knihy nájdete aj inde ako pri televízore. Napríklad pod oknami alebo nad dverami. V tom prípade stačia aj menšie skrinky, ktoré dodajú bytu útulnú domácu atmosféru.

V Albero robíme knižnice na mieru. Vďaka tomu sa popasujeme s vašimi konkrétnymi požiadavkami a prispôsobíme knižnicu nielen počtu vašich kníh, ale tiež priestoru, či farebnému zladeniu miestnosti.

OTVÁRACIE HODINY
počas veľkonočných sviatkov


Vážení zákazníci,
v termíne 29.3. – 1.4. 2024 počas sviatkov budeme mať ZATVORENÉ.

Tešíme sa na vás opäť 2.4. 2024.

Objednávky cez e-shop budeme spracovávať po sviatkoch.

Želáme vám krásnu Veľkú noc.