MYSLITE EKONOMICKY, BÝVAJTE EKOLOGICKY

Ak si vážite nielen svoju peňaženku, ale aj životné prostredie, máme pre vás niekoľko tipov, ktoré vás zaručene dostanú. Ekologické zmýšľanie sa postupne premieta nielen do dámskych šatníkov, ale tiež do interiérových zariadení. Napriek tomu, že bytové trendy sa často menia, nadčasové kúsky a sofistikované kombinácie vás po roku určite neprestanú baviť.

POČULI STE UŽ O UDRŽATEĽNOSTI V BÝVANÍ?

Rok 2019 diktuje nielen ekologické riešenia v móde, ale aj v bývaní. Takzvaná filozofia Zero Waste nás upozorňuje na to, že napriek pohodlnému spôsobu života by sme mali dodržiavať určité pravidlá, ktoré budú komfortné aj voči našej planéte. Je zrejme prirodzené, že mnohí z nás sa s touto filozofiou ešte úplne nestotožnili, keďže nás obklopuje množstvo lákavých reklám, akcií a obchodov, ktoré ponúkajú najnovšie módne trendy za nízku sumu. Tvrdiť, že im nie je ľahké podľahnúť, by bolo klamstvo. Týmto spôsobom života však vytvárame nielen nedostatok priestoru, ale aj množstvo zbytočného odpadu. V Albere chceme ponúknuť niečo viac, ako je chvíľkový módny trend.

PRÍĎTE SI PO SVOJ KÚSOK Z ALBERA

Pravidelne meniace sa trendy nás nútia uprednostniť kvantitu nad kvalitou. Častá zmena zariadenia interiéru sa stala takmer bežnou. Preto je na čase sa zamyslieť nad tým, či vám neprinesie viac nadčasovosť a kvalita nábytku ako neustála výmena starších kúskov. To, že sedačku nevymeníte každých päť rokov, neznamená, že vaša obývačka nemôže byť trendy. Práve naopak. V kurze je nadčasovosť, minimalizmus a kvalita materiálov. Namiesto sedačky s látkovým poťahom si doprajte luxusne vyzerajúcu, nikdy nestarnúcu sedačku z kvalitnej eko kože. Okrem nábytku, ktorý je minimalistický, neutrálny a elegantný, vďaka čomu nevyjde z módy ani po rokoch, môžete dopomôcť svojmu bytu aj iným spôsobom. Myslite aj na detaily, akými sú napr. žiarovky. Energeticky účinné LED žiarovky sú zhovievavé nielen k životnému prostrediu, ale aj k vášmu rozpočtu.

VEDELI STE, ŽE AJ NÁBYTOK MÔŽE RÁSŤ?

Okrem kvalitných materiálov a jednoduchého dizajnu vás určite nikdy neprestanú baviť rýchle riešenia. Veď si len pomyslite, ako ste naposledy vzlykali nad prenášaním nábytku. Teraz už nič prenášať nemusíte. Takzvaný rastúci nábytok sa prenesie s vami v čase a bude vaše deti sprevádzať, až pokým nedoštudujú. Rastúci nábytok je navrhnutý tak, aby umožnil polohovať výšku i sklon. V ponuke z tohto konceptu nájdete stoličky i stolíky.