Kožená sedačka – áno či nie?

Kožené sedačky sú dlhodobou investíciou, preto je dôležité venovať ich výberu dostatok času. Existuje niekoľko podstatných kritérií, ktoré by sme mali pri ich kúpe zohľadniť, pričom to najdôležitejšie z nich je správny výber materiálu. Pozor si treba dať na napodobeniny kože, ktoré vám zďaleka nezaručia taký komfort ako pravá kožená sedačka.

Materiál

Pri kúpe novej sedačky rozmýšľame nad dizajnom, rozmerom a v neposlednom rade teda aj nad materiálom, ktorý by sa hodil do našej obývačky. Na peknú, dizajnovo vyšperkovanú sedačku sa nám bude síce dobre pozerať, ale ako sa na nej bude sedieť? Čo tak skĺbiť krásu s pohodlím? V tomto prípade je výbornou voľbou luxusná kožená sedačka.

Nie je koža ako koža

Zbystriť pozornosť treba, keď je reč o kvalite kože. Často sa totiž stáva, že narazíme buď na imitáciu, alebo sú skutočne kožené len niektoré časti sedačky. Ak kúpe koženej sedačky venujete iba letmý pohľad, tak si to, samozrejme, nevšimnete. Keď si však pri nákupe sedačku chytíte aj do ruky, hneď zistíte, ktorá bije. Kvalitné kožené sedačky sú vždy jemné a príjemné na dotyk.

Kožená sedačka

Aké sú teda výhody a nevýhody kožených sedačiek?

Výhody

  • vysoká kvalita a perfektný vzhľad
  • príjemný pocit pri sedení
  • trvácnosť (ak zainvestujete a kúpite si kvalitný kus v nadčasovom dizajne, môže vám vydržať aj celý život)
  • nestráca svoju pôvodnú farbu, ak jej zabezpečíte kvalitné čistenie
  • koža sa dokáže prispôsobiť telesnej teplote človeka, preto je sedenie na nej pohodlné a príjemné
  • jednoduchá údržba

Nevýhody

  • Tým, že koža nevsakuje do seba pot, tak sa na ňu v lete lepíme.
  • Pocit chladu v zime a lepivý pocit v lete. Toto tvrdenie sa však týka skôr lacných napodobenín kože. Ide viac-menej o mýtus, pretože kvalitná koža sa teplote vášho tela rýchlo prispôsobí.

Tak čo, už viete, či kožená sedačka spĺňa vaše požiadavky? Ak si ešte stále nie ste istí, radi vás privítame u nás v Albero nábytok, kde si vyberie naozaj každý.