Jesenné inšpirácie do domácnosti

Chladné rána sú predzvesťou začínajúcej jesene, ktorá nám už klope na dvere. Čo tak jej otvoriť a nechať vojsť kúsok jesennej inšpirácie aj do našich domácností?

Pohodlná sedačka ako z katalógu

S príchodom jesene slnečné lúče ubúdajú, a preto by ste si mali spraviť z domácnosti miesto, kde sa dá načerpať chýbajúca energia. Kvalitná sedačka v obývačke je základ, ktorý vám zabezpečí pohodlie po náročnom dni v práci. Ak už dlhšie uvažujete nad jej výmenou a v lete ste to nestihli, teraz je ten správny čas – predsa len počas chladnejších mesiacov trávime viac času doma v kruhu najbližších. U nás v Albero nábytok si môžete vybrať z množstva sedačiek. Ak sa k nám vyberiete, nezabúdajte, že sedačku je najlepšie kupovať vtedy, keď ste oddýchnutí (ideálnym dňom je napríklad sobota), pretože keď je človek unavený, cíti sa pohodlne kdekoľvek.

Na dlhé jesenné večery s dobrou knihou a čajom by ste si k sedačke mali zaobstarať aj deku, ktorá vás zohreje, a zopár vankúšov, ktoré zabezpečia vaše dokonalé pohodlie.

Vitaj, jeseň!

V jeseni je ideálne izby presvetliť, aby nebol interiér príliš pochmúrny. Vhodné sú dekoračné svetielka, ktoré môžete umiestniť na čelo postele, na parapetu v kuchyni alebo v obývačke. Ak máte doma aj nemých pomocníkov ako dekoračný rebrík, pokojne zaveste svetielka aj naň. Aj stacionárny bicykel využívajú mnohí na odkladanie vecí, ale tam radšej svetielka nevešajte.

Overenou klasikou pri jesenných dekoráciách sú farebné listy, ktoré nájdete v tomto období kdekoľvek v prírode. Môžete ich zakomponovať do jesenného aranžmánu alebo zarámovať a zavesiť na stenu. Na jesennú dekoráciu bytu môžete použiť nielen farebné listy, ale aj tekvice, šípky, konáriky, škoricové drievko či gaštany. Zo všetkých spomínaných vecí si skúste vyrobiť dekoračný veniec, ktorý si zavesíte napríklad na vchodové dvere. Určite ho neprehliadne žiadna návšteva.