Akú farebnú dvojkombináciu si vybrať do kuchyne?

Určite sa vám už stalo, že ste skombinovali farby, ktoré spolu vôbec neladili. Nazdali ste sa, že keď si vyberiete také, ktoré sa vám páčia, výsledok bude dokonalý. Lenže takto to celkom nefunguje. Nie všetky kombinácie totiž bývajú šťastné. Pripravili sme si preto pre vás niekoľko farebných tipov, ktoré pristanú každej kuchyni.

Bielo-modrá kuchyňa

Táto farebná kombinácia bude vo vás vzbudzovať pocit leta. Bielo-modrá pristane takmer každej kuchyni. Nezáleží na tom, či vaše menu bude mať nádych exotiky alebo sa chystáte pripravovať len slovenské špeciality, je to pre vás výborná voľba. Navyše si v podobných odtieňoch a s dovolenkovým nádychom môžete ozdobiť aj stenu.

Čierno-červená kuchyňa

Červeno-čierna kombinácia v kuchyni? V miestnosti, kde je základným prvkom čistučká biela?! Toto už dávno neplatí a tradičné smerovanie sa vybralo inou cestou. Takáto kuchyňa bude mať čaro a štýl. Aj keď sa čierna farba hodí ku všetkému, treba ju vedieť kombinovať správne. V prípade kuchyne to znamená pridať buď červenú, alebo motív dreva. Nápadná farebná kombinácia si žiada viac miesta, a preto je potrebné, aby bol interiér kuchyne dostatočne priestranný.

Bielo-šedá kuchyňa

Ak je čierna v kuchyni pre vás príliš, ale aj napriek tomu túžite po inej ako iba bielej kuchyni, tak tieto riadky sú venované práve vám. Bielo-šedá kombinácia je pre ľudí, ktorí majú kuchyňu menších rozmerov. Tieto farby dodajú srdcu domu hĺbku, eleganciu a najmä nebudú pôsobiť tak sterilne ako biela. K tejto kombinácii odporúčame bytové doplnky v prírodných farbách alebo z pohľadového betónu a taktiež môžete zvoliť na jednej zo stien betónovú stierku, ktorá pozdvihne úroveň vašej kuchyne o level vyššie.

Ružová s bielou

Síce môže táto farebná kombinácia pôsobiť odvážne, no v našich končinách sa udomácňuje čoraz viac. Samozrejme, nemáme na mysli žiadnu cukríkovú ružovú kuchyňu, ktorá bude svietiť už pri pohľade z ulice. Jemná pastelová v kombinácii s bielou je trendom a sviežou novinkou v interiéri. Malé princezné, ktoré pomáhajú doma pri varení, si na ňu určite rýchlo zvyknú.

Drevo a biela

Výhodou bielych kuchynských liniek je, že sú ľahko kombinovateľné s rôznymi farbami a materiálmi. Vyniknú v ktoromkoľvek štýle interiéru. Tradičná kombinácia bielej a dreva vzbudzuje dojem noblesnej reštaurácie. Takýto typ kuchyne pôsobí ľahko a vytvára pocit priestrannosti, pretože biela farba opticky zväčšuje. Moderný interiér kuchyne si môžete dotvoriť aj bielou kuchyňou s drevenou pracovnou doskou.

Ak sa chystáte zaobstarať si novú kuchyňu na mieru, fantázii sa medze nekladú a vybrať si môžete napríklad aj jednu z vyššie spomínaných farebných kombinácií.