Nábytok vs. potomok: 5 spôsobov, ako predísť deštrukcii (oboch)

Na sedačke sa nesedí, na sedačke sa hrá. To vie každé dieťa. Lenže dieťa má veľa rozbitných častí a sedačka tiež. K stretu dôjde. Ako zabezpečíte, aby to skončilo šťastne?

Pre vášho potomka je funkcia nábytku návrhom, nie prikázaním. Napríklad spomínaná sedačka je pevnosťou, mostíkom vesmírnej lode, plťou v oceáne či bunkrom. A nezabúdajme ani na to, že zem je láva (Výborná hra. Zem je láva a vy ste odteraz odkázaní na pohyb po nábytku. Rozlúčte sa s doplnkami.)Rodič je obvykle nadčlovek s očami aj na temene hlavy a ratolesť pred nehodou ustráži. No pomôže aj istota, že je potomok v bezpečí. Ako ju získať?1. Pevný nábytokKvalitná sedačka je základ. Jednak vám zaručí perfektný komfort, ale hlavne je pevná. Pod tlakom sa nepoškodí. Ani dieťa sa vám nepoškodí.V ponuke máme sedačky, na ktorých sa dá aj poskákať (sú robené ako postele, majú odolnú kostru a dobré čalúnenie. Hľadajte rakúskeho výrobcu ADA).2. Výška sedacích prvkov Z barovej stoličky je na zem ďaleko. Viac asi netreba dodávať.3. StabilitaNábytok, ktorý dieťa neprevráti, existuje. V niektorom z možných vesmírov…Pomôže, ak má nábytok nízke ťažisko (teda jeho váha je sústredená viac pri zemi). Tiež ho môžete oprieť o stenu, to mu dodá ďalšiu dávku stability. To by malo stačiť. Pokiaľ vaše dieťa dokáže prekotiť aj parný valec, priskrutkujte nábytok k podlahe.

4. Materiály

Čalúnený nábytok víťazí v boji proti modrinám. Čím menej drevených a kovových častí z nábytku vyčnieva, tým lepšie. Sklo ani nespomíname.

Nebojte sa, nemusíte hneď obetovať svoj vkus, ani dať preventívne tapacírovať stôl. Stačí sa pri výbere nábytku vyhnúť do očí bijúcim ostrým prvkom.

5. Deckovzdornosť

Psychiku poniektorých z nás v detstve formovali úchvatné skúsenosti s nábytkom. Napríklad, keď vás súrodenci zavrú do úložného priestoru postele a nechajú vás tam…

Multifunkčný nábytok je praktický a veľmi racionálny, a my ho odporúčame všetkými desiatimi. Iba dajte pozor, aby bol „deckovzdorný“.

Ak váš huncút nábytok nerozoberie, tak sa pod ním ani nezasekne.

Stačí len zopár opatrení a správna investícia, a potomok aj nábytok ostane v jednom kuse. Ďalej už je to na vás.